Акценти
Начало / Крими / Три години лишаване от свобода за пиян шофьор, хванат с над 2 промила

Три години лишаване от свобода за пиян шофьор, хванат с над 2 промила

Районният съд в Плевен постанови присъда, с която 25-годишен мъж беше осъден на три години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието и глоба в размер на 500 лева за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 2.1 на хиляда, установено по надлежния ред. Мъжът вече е бил вече осъден за същото престъпление с влязъл в сила съдебен акт, информират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Мартин М. е осъден за това, че на 08.12.2015г. е бил засечен от служители на Първо РУП – гр. Плевен да управлява моторно превозно средство – мотоциклет „Ямаха“, без регистрационни табели и след употреба на алкохол. От страна на полицейските служители е бил издаден талон за кръвна проба и направената химическа експертиза установила, че Мартин М. управлява мотоциклета с концентрация на алкохол в кръвта 2.1 на хиляда. Образувано е бързо производство, в хода на което било установено, че това е втора подобна проява на подсъдимия и той вече е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние с влязъл в сила съдебен акт.

С оглед обстоятелството, че на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно, с определение на съда, на същия е наложена мярка за неотклонение „задържане по стража“. Мярката за неотклонение е наложена на основание променената разпоредба на чл. 309 от НПК с цел осъденото лице да не се укрие от изтърпяване на наложеното наказание. Мартин М. е бил задържан и приведен в Затвора – гр. Плевен директно от съдебната зала. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – гр. Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...