Акценти
Начало / Икономика / Трима ще са управителите на „Инжстрой”, избраха само двама

Трима ще са управителите на „Инжстрой”, избраха само двама

След близо двучасови дискусии, предложения и оттегляне на предложения общинските съветници решиха общинското дружество „Инжстрой” да има вече трима управители, а не само един както досега. Съветниците обаче успяха да се обединят около имената сама на двама от предложените да заемат управленските места.

По предложение на кмета на Плевен Георг Спартански за управители на дружеството бяха обсъдени Йордан Богословов и Пламен Петков – и двамата бивши служители на „Инжстрой”, и досегашният управител на дружеството – Валентина Вълчанова.

Предложението на кмета за трима управители предизвика доста дискусии, както и предложение за още една кандидатура – авиоинженерът Румен Вълкадинов. В крайна сметка Вълчанова си направи отвод с мотива, че не приема да бъде съуправител на дружеството. Вносителят на кандидатурата на Вълкадинов я оттегли. Така реално останаха двама кандидати за управители на „Инжстрой” и те бяха гласувани от съветниците. Решено беше на следващо заседание на Общинския съвет да бъде внесено предложение за третия управител на общинската фирма.

С решението си от днес общинските съветници освободиха от длъжност досегашният управител Валентина Вълчанова, но не и от отговорност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...