Акценти
Начало / Крими / Трима са задържани за притежание на наркотици

Трима са задържани за притежание на наркотици

На 23 октомври 2019 година около 10:00 часа в село Лепица е извършена проверка в дома на 27-годишен. Открит е зеблен чувал, съдържащ суха зелена тревиста маса, наподобяваща марихуана, съобщи МВР-Плевен. Мъжът предава доброволно чувала с наркотичните вещества. Те се съхраняват в РУ- Червен бряг. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 27-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 23 октомври 2019 година в 09:00 часа в хода на специализирана операция е извършена проверка в частен дом в град Тръстеник. Жилището е обитавано от 42-годишен. Иззети са 25 черни полиетиленови топчета с размери 2х2см, като по данни на собственика те са марихуана, съцветие от марихуана, 13 хартиени свивки с размери 1смх3см – амфетамини и джобна електронна везна, уточняват органите на реда. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 42-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ-Долна Митрополия.

На 23 октомври 2019 година при извършен обход в Плевен служители от Второ РУ проверяват 37-годишен. Плевенчанинът предава 25 съцветия от суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 18 грама, като по негови данни те са марихуана, казаха униформените. Назначени са експертизи. 37-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор и по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...