Акценти
Начало / Здравеопазване / Трима професори с плакети за изключителни заслуги в развитието на УМБАЛ-Плевен

Трима професори с плакети за изключителни заслуги в развитието на УМБАЛ-Плевен

IMG_9213проф.Горчев

Член-кореспондентът на БАН проф. Григор Горчев – почетен ректор на Медицински университет – Плевен,  кметът на Плевен проф. Димитър Стойков и проф. Славчо Томов – ректор на Медицинския университет получиха почетни плакети за изключителни заслуги в развитието и утвърждаването на УМБАЛ – Плевен по повод 150 години от създаването на болничното заведение.  Плакетите връчи изпълнителния директор на болницата – доц. Цветан Луканов, на тържествена церемония тази вечер в Драматичен театър „Иван Радоев” – Плевен.

IMG_9197д-р Дариткова плакет

Гости на тържественото събитие бяха д-р Даниела Дариткова, председател на комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Ваньо Шарков, зам.-министър на здравеопазването. Д-р Дариткова връчи на директора на болницата почетен знак на Народното събрание  по повод 150-та годишнина на УМБАЛ – Плевен. Преди това тя прочете поздравителен адрес от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Днес ние сме изправени пред предизвикателството да изградим ефективна и модерна система на здравеопазване в България, а това изисква ангажиране не само на медицинската общност, но преди всичко на компетентните институции, се казва в поздравителния адрес на Цецка Цачева. Държавата е в дълг на лекарите и медицинските специалисти – на тях дължим много повече от декларирано съпричастие и подкрепа, допълва тя. В поздравлението на председателя на парламента се отбелязва готовност за подкрепа на всяко начинание, което гарантира достъп до качествени медицински грижи и високо ниво на здравно обслужване. Зам.-министърът на здравеопазването също връчи почетен плакет на министерството и поздрави празнуващите плевенски медици от името на здравния министър.

IMG_9198д-р Ваньо Шарков

В поздрава си кметът проф. Димитър Стойков се обърна с благодарност към своите учители – опитни и доказани хирурзи, а в края на приветствието си подчерта, че най-големият капитал на болницата това са лекарите и специалистите по медицински грижи, без които Университетската болница не би заела водещото място в страната. От името на Община Плевен той връчи плакет и грамота на доц. Цветан Луканов.

IMG_9206кмет плакет

По повод годишнината Университетската болница в Плевен получи и почетен знак на президентството, поздравителни адреси от плевенските депутати Васил Антонов и Владислав Николов, медицински университети в страната, институции.

Тържествената вечер по повод 150 години от основаването на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен започна с историческа мултимедийна презентация, в която беше разказан пътят на развитие на лечебното заведение от създаването му през 1865 година от Митхат Паша до днес. След което доц. д-р Цветан Луканов връчи плакети за заслуги за развитието на болницата на лекари и специалисти по здравни грижи, предложени от началниците на клиники и отделения.

IMG_9209награди УМБАЛ Плевен

Вечерта продължи с концерт на ученици от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...