Акценти
Начало / Крими / Трима почерпени зад волана засякоха полицаите през празничните дни

Трима почерпени зад волана засякоха полицаите през празничните дни

пиян шофьор

Трима почерпени шофьори са засечени на пътя през почивните дни от плевенските полицаи. За това съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

В 21:30 часа на 10 април с рамките на специализирана операция при обход в село Горни Дъбник е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса”, собственост и управляван от 30-годишен от същото село. Установено е, че водачът има 1.62 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е районен прокурор. Образувано е бързо производство, като продължава работа разследващ полицай.

На 11 април в РУ на МВР – Кнежа е започнато незабавно производство срещу 21-годишен от Кнежа. На 10 април около 23.40 часа на улица „Димитър Бутански“ в града той противозаконно е попречил на полицейски орган – автопатрул, да му извърши проверка. Младежът е установен да управлява лек автомобил „Ауди-А4“ след употреба на алкохол. След като му е даден талон за медицинско изследване той представил за вземане на кръв друго лице – също 21-годишен от Кнежа. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Продължава работа разследващ полицай.

На същата дата около 22.20 часа в хода на полицейска операция на територията на град Койнаре при проверка на мотоциклет „Хонда“, без регистрационен номер, е установено, че водачът – 17-годишен от същия град, управлява с 1.54 промила алкохолна концентрация. От извършената справка е изяснено, че младежът управлява без свидетелство и в срока на влязло в сила накаазтелно постановление Уведомена е прокуратурата и е образувано бързо производство, водено от разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...