Начало / Крими / Трима плевенчани се разделиха с наркотиците си в почивните дни

Трима плевенчани се разделиха с наркотиците си в почивните дни

Трима плевенчани са спипани с наркотици през почивните дни, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

На 20 май около 12.30 часа при обход в района на ж.к.“Сторгозия“ служители на Второ РУ при ОДМВР – Плевен спират за проверка 24-годишен от Плевен. Младежът доброволно е предал цигарена кутия, съдържаща саморъчно изработена цигара със суха зелена тревиста маса и полиетиленово топче с диаметър 1 см с жълто прахообразно вещество. По данни на плевенчанина веществата са марихуана и амфетамин. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

На 24 май около 1 часа при обход в ж к „Воден“ в Плевен 32-годишен плевенчанин доброволно е предал кутия от цигари „Кинг“, съдържаща топче суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 т.1 от ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Продължава работата разследващ полицай.

В същия район и по същото време е проверен 25-годишен плевенчанин. Той доброволно е предал на полицаите полиетиленово пликче с прибризителни размери 2/3 см съдържащо прахообразно вещество с тегло около 1 грам, което по негови данни е амфетамин. Назначени са експертизи. Младежът е задържан за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 т.1 от ЗМВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен. Продължава работата разследващ полицай

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...