Начало / Общество / Трима плевенчани са предложени за званието „Почетен гражданин на Плевен”

Трима плевенчани са предложени за званието „Почетен гражданин на Плевен”

Проф. Радко Радев – началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Плевен, Анелия Дечева – диригент на Общински хор „Гена Димитрова” и Ваня Делийска – диригент на хор „Звъника” са трите предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Плевен”, които специална комисия ще разгледа следващия петък.

Проф. Радев е номиниран от сдружение „Справедливост”, което беше създадено след трагичната смърт на трима младежи край Луковит. Номинацията на Анелия Дечева и Ваня Делийска е от Клуба на дейците на културата в Плевен.

проф. Радко Радев, началник КАРИЛ - Плевен

Комисия в състав: председател на Общински съвет – Плевен, председатели на постоянни комисии в Общински съвет – Плевен, членовете на ПК „Култура и вероизповедания” в Общински съвет – Плевен, ще разгледа направените предложения и след като вземе решение ще внесе предложение за гласуване в Общинския съвет.  Комисията се председателства от председателя на Общински съвет Плевен, свиква се от него 2 пъти в годината и взема решение с гласовете на повече от половината от присъстващите. Предложенията могат да се правят целогодишно като бъдат публикувани в сайта на Общински съвет- Плевен.

026концерт хор гена димитрова

Званието „Почетен гражданин на Плевен”, заедно със златния почетен знак на Плевен, се връчват на тържествена церемония  на Деня на Плевен – 15 май, или на Празника на Плевен – 10 декември, от председателя на Общински съвет Плевен и кмета на Община Плевен.

IMG_4350звъника - ваня делийска

Званието „Почетен гражданин на Плевен” се присъжда на български и чуждестранни граждани за изключителни заслуги за развитието на Община Плевен, изключителни постижения в областта на обществено-политическия, стопанския, научния, културния, социалния и спортния живот, за принос, свързан с популяризирането на името на Плевен и Община Плевен. С почетното звание могат да бъдат удостоени също дарители, направили дарение с непреходна стойност и обществена значимост, както и при проявен изключителен героизъм.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...