Акценти
Начало / Последни новини / Трима плевенски състезатели ще представят страната ни в Европейското първенство по шахмат за юноши и девойки в Чехия

Трима плевенски състезатели ще представят страната ни в Европейското първенство по шахмат за юноши и девойки в Чехия

От 18 до 27 август в Прага ще се състои Европейското индивидуално първенство по шахмат за юноши и девойки. Страната ни на престижния европейски форум ще представят Белослава Кръстева и Калоян Попвасилев от  „Спартак Плевен XXI“ и Валентин Митев от „Плевен ХХІ”.

Белослава Кръстева и Калоян Попвасилев добиха правото да участват като вицешампиони на България в своите възрастови групи. В групата на девойките до 12 години Белослава Кръстева е една от фаворитките и е първа по рейтинг сред съперничките си.

За Калоян Попвасилев  състезанието се очертава по-трудно. Той ще играе в групата на юношите до 14 години. Калоян обаче игра много добре на Олимпиадата до 16 години, която се състоя преди месец в Словакия. Там той игра на четвърта дъска на отбора на България. Затова от плевенския клуб очакват добро представяне и от двамата си състезатели.

Сред претендентите за европейската титла по шах ще е и 12-годишният Валентин Митев от СКШ „Плевен ХХІ”. Зад гърба си момчето има множество победи от престижни състезания и сега заминава с амбицията за достойно представяне.

Да пожелаем успех на нашите състезатели!

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...