Акценти
Начало / Крими / Трима пешоходци пострадали за ден в Плевенско

Трима пешоходци пострадали за ден в Плевенско

пешеходна пътекаНа 3 април в Плевен и Телиш са станали три пътни инциденти с пострадали пешеходци, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен.  При единият случа в Плевен е блъсната 71-годишна жена, която пресичала пешеходна пътека на кръстовище ул.“Св. Св. Кирил и Методий“ и ул.“Димитър Константинов“. Шофьорът – 43-годишен от Плевен е откарал пострадалата с автомобила си до Спешна помощ – Плевен. Там е установено, че жената е с фрактура на ръката. Виновният за инцидента не се е върнал на мястото на произшествието. По – късно на същия ден автомобилът е установен в град Плевен на улица „Плевенска епопея“ в гараж и му е извършен оглед. За случая е уведомен дежурен прокурор, работата продължава разследващ полицай.Също на 3 април 2015 година, около 9 часа в на ул.“Сторгозия“ в Плевен водачът на лек автомобил „Ситроен Ксантия“ – 66-годишен от село Градина, е удрил преминаващата  по пешеходна пътека 33-годишна от Плевен. Пострадалата е настанена в ЦСМП – Плевен със счупен таз, без опасност за живота. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол „Дрегер алкотест» и уредът е отчел отрицателен резултат.

Третият инцидент с пешеходец за този ден е станал около 17.50 часа в центъра на село Телиш на улица «Георги Димитров». Водач на „Фолксваген Кади“ – 29-годишна от град Монтана, е блъснал неправилно движещата се по платното в същата лента пешеходка – 17-годишна от София. Вследствие на ПТП непълнолетната е получила комоцио. Транспортирана е от екип на ФЦСМП-Червен бряг до град Плевен, където е настанена в „Клиника по неврохирургия“ на УМБАЛ, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопроизшесвието. Алкотестът на водачката е отрицателен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...