Акценти
Начало / Крими / Трима магистрати се съревновават за председателското място в Районен съд – Червен бряг

Трима магистрати се съревновават за председателското място в Районен съд – Червен бряг

Трима магистрати ще се съревновават за мястото на административен ръководител на Районния съд в Червен бряг. Това стана ясно, след като списъкът с имената на допуснатите до конкурса за председателския пост бе обявен на страницата на Висшия съдебен съвет, заедно с биографиите на кандидатите, техните концепции и декларациите за имотното им състояние. Насрочената дата за събеседване е 24 септември, а на нея трябва да се явят кандидатите Йохан Дженов, Виолета Николова и Зоя Панчева, и тримата са съдии в същата институция.
От април 2012 г. в РС – Червен бряг, по утвърдено щатно разписание, работят четирима районни съдии, разпределени в граждански и наказателни състави. Кой от тримата кандидати за административен ръководител на съда ще заеме този пост, ще стане ясно след събеседването.
Биографичните справки показват, че Йохан Мирославов Дженов е завършил е право във ВСУ „Черноризец Храбър“ през 1998 г. До назначаването му като съдия в РС – Червен бряг е работил 4 години като адвокат в Адвокатска колегия – Варна. Има зад гърба си над 13 години общ юридически стаж, от които над 9 са в органите на съдебната власт като съдия. От становище на Комисията по професионална етика при Окръжен съд – Плевен става ясно, че за съдия Дженов няма постъпили сигнали за действия, уронващи престижа на съдебната власт. Няма образувани и дисциплинарни производства.
Вторият кандидат – Виолета Григорова Николова, е завършила право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ през 2002 г. Професионалната й кариера е започнала като юрисконсулт във „Водоснабдяване и канализация“ – гр. Плевен, като на тази длъжност е била от април 2003 г. до януари 2006 г. Работи като магистрат от 2004г. Професионалният й опит преминава последователно през длъжността „Младши прокурор“ и „Прокурор“ в Районна прокуратура, а от април 2012 г. е съдия в РС – Червен бряг. Съдия Николова има общо над 11 години юридически стаж, от които над 9 са в органите на съдебната власт като прокурор и съдия. От становище на Комисията по професионална етика при Окръжен съд – Плевен става ясно, че за съдия Николова няма постъпвали сигнали за действия, уронващи престижа на съдебната власт. Няма образувани и дисциплинарни производства.
Биографията на Зоя Георгиева Панчева показва, че е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1983 г. От януари 2004 г. до януари 2005 г. е била стажант – съдия в Окръжен съд – Плевен. От юни 1985 г. до декември 1994 г. е била последователно юрисконсулт и съдия – изпълнител. Има над 30 години общ юридически стаж, от които над 20 са в органите на съдебната власт като съдия. От становище на Комисията по професионална етика при Окръжен съд – Плевен става ясно, че за съдия Панчева няма постъпвали сигнали за действия, уронващи престижа на съдебната власт. Няма образувани и дисциплинарни производства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...