Акценти
Начало / Крими / Трима крадци на слънчоглед пребиха собственика на нивата край Къртожабене

Трима крадци на слънчоглед пребиха собственика на нивата край Къртожабене

слънчоглед

Трима крадци на слънчоглед, хванати на мястото на престъплението, пребиха арендатора на нивата край село Къртожабене, информират от полицията в Плевен. Инцидентът е станал на 1 септември около 16 часа. 45-годишен арендатор заварил в слънчогледовата си нива трима мъже. Неканените гости обрали 500 килограма слънчоглед, като товарели плячката в конски каруци. Заварени на място, крадците са нападнали собственика и го били с дървени колове, удари с ръце и крака в областта на главата и тялото. Арендаторът успял да се спаси, качил се на джипа си и потърсил медицинска помощ в Плевенската болница.

„При прегледа е установено, че има разкъсно-контузни рани на главата и по двете ръце, счупване на палеца на дясна ръка, отоци по главата, ръцете и тялото. От проведените оперативни действия са установени извършителите – на 31 години, на 18 години и на 16 години, от село Търнене. Мъжете успели да продадат откраднатия слънчоглед. На пълнолетния е повдигнато обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив и е задържан в ОЗ „Следствени арести“ гр. Плевен за срок до 72 часа.  Съучастниците му са задържани за срок от 24 часа. За престъпление по чл.199, ал.1, т. 3 и 4 от НК продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...