Акценти
Начало / Последни новини / Трето място за Милен Гургуров за купа „Трите хълма“

Трето място за Милен Гургуров за купа „Трите хълма“

Милен Гургуров от плевенският клуб по ориентиране „Север“ се представи най-добре от съотборниците си в 5-ото издание на международно състезание за купа „Трите хълма“ край Велико Търново.

В надпреварата мериха сили и умения ориентировачи от 17 родни клуба, Румъния и Сърбия. Плевенският тим участва само в спринта на дълга дистанция. При мъжете до 45 години Милен Гургуров завърши с трето време по трасето от 4,2 км със 140 метра изкачване и 13 контролни точки. Малко не достигна на двама от съотборниците му да дублират това класиране. При дамите до 14 години конкуренцията бе жестока, но Цветелина Цветанова финишира четвърта преодолявайки дистанцията от 2,7 км с 90 м. изкачване и 12 контролни точки за 28,51 мин. На същата позиция, но при мъжете до 40 години, треньорът на СК Север – Пламен Райков измина разстоянието от 4,2 км със 140 м. изкачване и 13 контролни точки за 51,58 мин. Пето място за Данчо Борисов при 55-годишните. С три места по-назад се класира Лиляна Маринова при жените 18-20 г. Цветелин Велков /М14/ е девети, Вилиана Гургурова /Ж12/ – десета, а Здравко Христов /М18-20/ – дванадесети.

„Отидохме с най-добрите си състезатели. Участието ни бе по-скоро тренировъчно – като част от подготовката за купа България на Златни пясъци. Беше полезно за нас, защото трасето край Велико Търново е сходно като релеф и специфика с това, на което ще се проведе състезанието за националната купа“, коментира Пламен Райков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...