Акценти
Начало / Образование / Трето място за вокална група „Ботевци пеят” от национален фестивал „Родолюбие”

Трето място за вокална група „Ботевци пеят” от национален фестивал „Родолюбие”

НУ Христо Ботев

Вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев” в Плевен се завърна от успешно участие в Десетия национален фестивал „Родолюбие”, който се проведе на 12 и 13 април в Панагюрище. Плевенските деца са класирали на трето място в първа възрастова група за изпълнението на песента „Хубава си, моя горо”. Престижно жури в състав доц. Етиен Леви, преподавател по поп и джаз пеене в НБУ, Светослав Лобошки, композитор и аранжор и Дочка Кацарева, музикален педагог, основател на конкурса са оценявали малките изпълнители. Второ място завоюва Клавдия Орлешкова с индивидуално изпълнение на песента „Море, пиле” сред 46 изпълнения в първа възрастова група. Новината днес беше официално обявена от директора на училището Цветелин Горанов при откриването на Великденския благотворителен базар.

НУ Христо Ботев

Той отбеляза и отличното представяне на малките математици от училището във Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България, секция Плевен на 12 април.  На първо място са класирани: Екатерина Найденова и Павел Бързашки от І клас, Ева Русева – ІІ клас и Йоан Василев – ІІІ клас. На второ място са Виктория Монова – І клас, Емилия Петрова – ІІ клас и Христо Маринов – ІV клас. На трето място са Виктор Петков, Никола Маринов и Ивайло Нацев от І клас, Константин Николов и Даниел Желев – от ІІ клас, Калоян Йоргов от ІІІ клас.

Достойно представят училището и четвъртокласниците Даниел Илиев и Стефан Резашки в Националното състезание по правопис на английски „Speeling Bee” във Велико Търново на 12 април.  Те стигат до последния кръг и се състезават с ученици от седми клас.

НУ Христо Ботев

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...