Начало / Култура / Третокласничка от Левски с награда от  Международен културен форум

Третокласничка от Левски с награда от  Международен културен форум

Симона Стефанова , третокласничка от СУ „Крум Попов“- Левски, е отличена с Втора награда в раздел „Графика“ на Международния културен форум „Велики Преслав – историята на цял един народ“, проведен за втора поредна година в гр.Велики Преслав под  патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Симона получава също грамота и красива пластика, връчени й от Илияна Йотова на церемонията по награждаването..

Творбата на третокласничката – портрет на великия държавник Цар Симеон, е включена в изложбата,  подредена в Тържествената зала на Музей „Велики Преслав“.

Наградата  на Симона  е поредно доказателство за  таланта на 10-годишното момиче, което участва и в конкурси за поезия,  състезания по математика. За развитието на художествената и` дарба се грижи художникът Иво Панов.

„Конкурсът е естествена връзка на българските деца у нас и по света – те заедно пишат, рисуват и черпят вдъхновение от нашата история. Тази година във форума участват 420 деца и младежи от цялата страна и от българските общности по света”,  научаваме от  Леонетка Данаилова, главен учител в СУ „Крум Попов“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...