Акценти
Начало / Образование / Третокласници от ПГПЧЕ- Плевен посрещнаха пътуващ куфар, пълен с истории

Третокласници от ПГПЧЕ- Плевен посрещнаха пътуващ куфар, пълен с истории

Пътуващ куфар, пълен с истории, разказани от приятели от страната, пристигна при третокласниците от  Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен. История в куфар е една от дейностите по Националния eTwinning проект „България в пощенски картички”. Идеята за проекта възниква у учителите при обмен на добри практики на Четвъртата национална конференция за насърчаване на четенето, организирана от ЦРЧР. Цел на проекта „България в пощенски картички” е чрез дейностите да се развиват устната и писмената реч на участниците, уменията им да общуват, познавателните им интереси и творческите им способности, мисленето, паметта и въображението.

В проекта се включват над 250 деца от седем града в страната – Етрополе, Плевен, Враца, Павликени, Пловдив, Асеновград и Свищов. Заедно създават своята най-дългата пощенска картичка, разказват за забележителностите на родния си град, описват посетени места, изработват лого на проекта. Редят пъзели от пощенски картички в „Пъзелно междучасие”, съставят „Вкусна карта” с характерни за областта и града ястия. Във всеки клас и група от детските градини се създават карти на България от пощенски картички.В учениците се формира интерес и отговорно отношение към природните богатства на родината, възпитава се чувство на национална гордост,  изграждат се навици за спазване на етикета при общуване в реална обстановка и в Интернет.

Чрез създаването на собствени продукти – картички, албуми, презентации, кратки клипчета и  др. се развива творческият потенциал и предприемачески дух. Създават нови и трайни партньорства и приятелства между учениците и между класовете и училищата на България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...