Начало / Последни новини / Треньорският екип на ОФК Спартак вече е факт

Треньорският екип на ОФК Спартак вече е факт

Футболният Спартак /Плевен/ вече има ново треньорско ръководство. Два дни след назначението си 35-годишния наставник Александър Георгиев сформира екипа с който ще води отбора. Ще му помагат легендарен български вратар – Николай Донев и бивш юноша на ЦСКА – Ивайло Василев.

Голямото име в триото е треньора на вратарите Николай Донев. Роденият на 15 декември 1957 година страж няма нужда от представяне. Той бе сред най-добрите родни вратари през 80-те и началото на 90-те години на миналия век, когато пазеше мрежите на Локомотив /София/, Етър /Велико Търново/, Академик /София/ и Хебър /Пазарджик/. Изиграл е 328 мача в „А“ група и 11 двубоя за националния отбор на България. Шампион на България с „железничарите“ /1978 г./, печели титлата и националната купа с екипа на „болярите“ /1991 г./, когато е избран за най-добър вратар на страната.

Като треньор работи за Локомотив /София/, Етър /Велико Търново/, Славия /София/, Монтана, Бананц /Армения/ и Металург /Донецк, Украйна/. От юли 2013 г. до 30 юни 2015 г. е помощник треньор на Лудогорец /Разград/. В този период е два пъти шампион, по веднъж вдига националната купа и Суперкупата на България.

Ивайло Василев ще е първи помощник в Спартак на Александър Георгиев. Той е роден на 1 юли 1987 година. Юноша е на ЦСКА и като такъв е два пъти шампион на България. Миодраг Йешич го взема в мъжкия тим на армейците. Бившият защитник е играл още за Академик /София/, Белите орли /Плевен/, Спартак /Варна/ и Рилски спортист /Самоков/. Паралелно с това завършва НСА. Присъствал е на лекции на легендарния Франц Бекенбауер и на специалисти от Реал /Мадрид/ при посещенията им в България. На 25 години вече е част от треньорския колектив на столичния Академик. След това води отбори в школата на ДИТ /София/. До края на миналата година е треньор на юношите старша възраст на Септември /София/, които завършиха на пето място есенния полусезон на елитната група U19.

Снимка: prosport.bg

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...