Акценти
Начало / Последни новини / Треньорите по спортни танци от школа „Зорая“ търсят подкрепа за участие в световно първенство

Треньорите по спортни танци от школа „Зорая“ търсят подкрепа за участие в световно първенство

Световно първенство по спортни танци ранг І ще се проведе на 28 ноември в  Билбао Испания. За да представят нашата страна в престижното състезание, ще участват треньорите по спортни танци от школа „Зорая“ към читалище „Христо Ботев“ в Плевен.

За да заминат обаче, те се нуждаят от подкрепа, тъй като този вид спорт не се финансира от федерацията и се разчита само на спонсори.  Учениците на плевенските треньори вече са поели инициатива и са поставили кутия за дарения в читалището. Чрез ИнфоПлевен те се обръщат с апел към плевенчани да се включат в набирането на средства, с които да се подпомогне участието на плевенските треньори в световното първенство.

%d0%b7%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%8f

От началото на годината Школата по спортни танци „Зорая” е изнесла шест концерта със всички трениращи деца в зала „Катя Попова“ с безплатен вход. В момента децата и техните треньори вече репетират за Коледния концерт.

Школа „Зорая” има три двойки, регистрирани към Българската федерация по спортни танци. В турнирите, организирани от Федерацията по спортни танци, винаги заемат престижни места. А в турнирите за изгряващи звезди, участие взимат две двойки и 15 соло момичета, които традиционно печелят на състезания златни медали в съответните категории.

%d0%b7%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%8f-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...