Акценти
Начало / Общество / Традиционният панаир в град Левски с разнообразна програма

Традиционният панаир в град Левски с разнообразна програма

Панаирните дни в град Левски и тази година са изпълнени  с богата и разнообразна програма.

Тя ще започне на на  29 август, четвъртък,  от 20.00 ч.с концерт на    хип- хоп изпълнителя  Ицо Хазарта и награждаване на най-добре представилите се участници в играта „Сливи за смет”. С това ще бъде закрит проектът „Зелено училище. Предай нататък познанието” на Община Левски .

 На 30 август, петък,  от 20 ч. е концертът на легендарната Дияна Експрес  на откритата сцена пред общината  и Рок Група Изида ще зарадва многобройните  почитатели.

31 август /събота/ с Първия  фестивал  на панаирната кулинарна традиция в региона „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция”. Той ще събере майстори на традиционното левченско ястие от близо и далеч  в 17.00ч. в парка до Общината. Над 25 са заявките  за участие във фестивала, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”.

Майстори, любители и ценители на кулинарното изкуство ще могат да покажат, да се насладят и оценят най –вкусната левченска традиция.  Кулинарен конкурс, интересни  състезания, музика и забавления в духа на фолклорното ни богатство със съвременно изпълнение ще радват домакини и гости на празника. Идеята е фестивалът да стане емблема за региона .

Компетентно жури ще оценява майсторството на приготвените ястия, а за победителите са предвидени уникални награди – бижута във формата на чушка, изработени от бижутера Константин Костов.

Вечерта от 20 часа  е концертът с песните на легендарната и обичана „Фамилия Тоника ” и родената в Левски Ралица Ангелова.

 На  1 септември /неделя /от 20.00ч. песните  на фолк певицата Рени, Аркан и Ева –Марти на откритата сцена пред Общината ще  изпълнят панаирната вечер.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...