Начало / Общество / Традиционният за Дъбован курбан се проведе по нетрадиционен начин

Традиционният за Дъбован курбан се проведе по нетрадиционен начин

Днес в село Дъбован беше организиран традиционен курбан. Поради извънредната епидемична обстановка празникът се проведе по необичаен начин, но дружната молитва и осветеното ястие достигнаха до всеки дом и всяко сърце. За да се избегне струпването на хора на площада, отец Марин отслужи водосвет и освети храната в сградата на кметството, след което пакетите с курбана, придружени от сърдечно послание от Кметство Дъбован бяха доставени до всеки дом.
Кметът на селото Таня Кръстева пожела на всички здраве и благополучие, късмет и вяра във всяко добро начинание, надежда и любов във всеки ден от житейския път и Бог да бди над село Дъбован. Тя изказа сърдечна благодарност към дарителите, които правят възможно провеждането на курбана вече 9 години, както и към Община Гулянци и Социалния патронаж, които оказват пълно съдействие за подготовката и приготвянето на ястията. „Безкрайно се радвам, че успяхме да проведем празника и тази година, въпреки необичайната и трудна обстановка, в която се намираме.” – сподели Таня Кръстева – „Това не би могло да се случи без дарителите, без Общината и Социалния патронаж и не на последно място без ентусиазма, усърдието и енергията, с които се включиха в подготовката и реализацията Галя Боянова, Офелия Динова, Стефка Маршакова, Нонка Попова, Ванюша Дашева и Зорница Баросова.”
Общата надежда е следващата година всичко да е наред и курбана в село Дъбован да се проведе по обичайния начин – с обща трапеза на площада, с музика, хора и много настроение.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...