Акценти
Начало / Здравеопазване / Традиционна научна среща на ендокринолози ще се проведе в Плевен

Традиционна научна среща на ендокринолози ще се проведе в Плевен

Плевенски ендокринни дни – 2018 ще се проведат в Плевен на 9 и 10 март. Организатор на срещата за шеста поредна година е доцент д-р Катя Тодорова, дм., ръководител на Клиниката по ендокринология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен.

Тази година основната тема на научната среща ще е „Диабет, Ендокринология и метаболизъм”.  Като лектори са поканени видни български професори, преподаватели  и изследователи. Лекционният курс е с обучителен характер и е предназначен за лекари-специалисти и специализанти, ендокринолози и кардиолози от Северозападна и Централна Северна България.

Официалното откриване на Плевенските ендокринни дни ще бъде на 9 март, от 17.30 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877г.”, защото са посветени на 140-годишнина от Освобождението на България от турско робство. „По този начин съвременните лекари  отдаваме почит на загиналите доброволци-лекари, медицински сестри и санитари в Плевенската епопея  и в Руско-турската освободителна война”, казва доц. Тодорова. Научният се посвещава и на 40-годишнината от основаването на Клиниката по ендокринология и на нейния първи ръководител доц. д-р Лилия Клечкова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...