Акценти
Начало / Общество / Традиционен конкурс за детска рисунка обявяват организаторите на изложение „Пчеларство”

Традиционен конкурс за детска рисунка обявяват организаторите на изложение „Пчеларство”

В първите дни на февруари Плевен ще бъде отново домакин на Международното изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2012”. Изложението се организира за 11 пореден път от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен под патронажа на Областна администрация – Плевен и Министерство на земеделието и храните.

По традиция по  време на изложението ще бъде подредена изложба с рисунки на тема “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

В нея ще бъдат представени най-добрите творби от организирания от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен Международен конкурс за детска рисунка и пластика на посочената тема.

В конкурса могат да участват деца до 16 години, разделени в три възрастови групи – до 5 г., от 6 до 12 г. и от 13 до 16 г.

Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика.

Творбите се представят до 28 януари 2013 год. в офиса на  “Партнерс експо” ООД – България, 5800 Плевен, пл. “Възраждане” 1, стая 325.

На гърба на всяка рисунка трябва да са написани – трите имена на автора, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа.

Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина и 50 см широчина.  За пластиките няма дефиниран размер и е желателно да се изпращат в кутия.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в изложбата, съпътстваща форума.

За  отличените творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед.

Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на изложението.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...