Акценти
Начало / Крими / Трагичен инцидент в Плевенско след запалена суха трева

Трагичен инцидент в Плевенско след запалена суха трева

80-годишен мъж от село Дебово е получил смъртоносни изгаряния, след като запалил сухи треви, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен.  На 22 март в 11.30 часа възрастният мъж запалил сухата трева до имота си. Лумналите пламъци подпалили дрехите му и мъжът паднал върху горящия терен. В резултат от получените тежки изгаряния мъжът е починал.  Трупът е приведен за аутопсия  в Катедрата по съдебна медицина на Медицинския университет в  Плевен.

През изминалото денонощие служителите от Пожарна безопасност и защита на населението – Плевен са взели участие в ликвидирането на 20 произшествия. Пожарникарите са гасили пожари в сухи треви в квартал „Дружба”, парк Кайлъка, местността Бала Баир, местността Мъртва долина, в Долни Дъбник, Белене, Деков, Реселец, Санадиново, Козар Белене, Левски, Милковица.

На 22 март в 12 часа поради небрежност при боравене с открит огън е възникнал пожар в селскостопански постройки в село Татари. Изгорели са 100 кв.м. от покривната конструкция, 16 кв.м. дървен хамбар, фургони и паянтови постройки. Екип пожарникари от РСПБЗН-Белене с един пожарен автомобил са потушили огъня. При пожара пострадали няма.

На 22 март в 13:36 часа в местността Мъртва долина  край Плевен пламъци от запалени сухи треви са обхванали близките  вили и бараки. Изгорели са четири сгради.  С един специализиран автомобил е локализиран огъня.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...