Акценти
Начало / Крими / Разкриха пункт за незаконни залози в Червен бряг

Разкриха пункт за незаконни залози в Червен бряг

Акция за ограничаване на незаконните залагания в спортни състезания бе проведена вчера в Червен бряг. За времето от 10 часа до 14 часа полицаи, служители на „Държавна комисия по хазарта“ – София  и на ТД на НАП – Плевен при проверка на пункт в града установиха, че се извършва неправомерна хазартна дейност чрез залагане през интернет .  Управител на обекта е 39-годишен от Благоевград.

При проверката е установено, че пунктът не притежава лиценз за извършване на хазартна дейност.  Изяснило се, че всички залози се извършват от един акаунт, регистриран на името на 27-годишна служителка в офиса. Залозите се приемат в брой, като се издава фиш, в който са указани залозите. Фишът се отпечатва на печатно устройство без фискална памет и без възможност за отчитане пред бюджета.

За извършената проверка са съставени констативни протоколи. Иззети са преносим компютър, лазарен принтер,  термопринтер, компютърна мишка и UV – устройство за проверка на банкноти. Образувано е административно-наказателно производство. Работата по случая продължават служители на „Държавната комисия по хазарта“ – София.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...