Акценти
Начало / Култура / Тошо Тошев представя в Плевен новия си роман „Политическа орда“

Тошо Тошев представя в Плевен новия си роман „Политическа орда“

Плевен е първият град след столицата, в който журналистът Тошо Тошев ще представи новия си роман „Политическа орда”.

Събитието се организира от Дискусионен клуб „ Единство“ и от Издателска къща „ Ентусиаст“ на 5 юли от 18 ч. в ресторант „ Централ“, втори етаж.

 Официалната премиера на романа е на 15 юни в НДК. Още преди да се появи в продажба, книгата е наречена „ скандална“ и е разграбена по предварителни заявки. „ Политическа орда“ е горещ еротично – политически хит, твърдят познавачите на бестселъри и пророкуват нестихващ интерес към произведението. Легендарният журналист и дългогодишен главен редактор на вестниците „ Труд“ и „ Преса“ пък прави уговорката: „Написаното  е художествена литература. Аз не съм писал история. С изключение на няколко имена, всички други са измислени.  Много от действията в моята книга са не само реални, но те са и принципно верни и точни. Те са толкова верни и точни, че приличат на измислени. Надявам се и дано съм успял поне частично да покажа тази поквара, която е сграбчила държавата и хората за гушата, въпреки демокрацията.“

Независимо от уговорката на автора, в романа „Политическа орда, който е класически роман, читателите ще разпознаят в главните герои черти, характерни за едни от най-влиятелните хора в България – премиери, министри, депутати, олигарси, бизнесмени, издатели. Книгата се чете буквално на един дъх и едва ли ще остави някого равнодушен. „Защо наричаме управляващите елит? Та те са си орда!“, казва Тошо Тошев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...