Акценти
Начало / Общество / Топъл обяд получават крайно нуждаещите жители на община Долна Митрополия

Топъл обяд получават крайно нуждаещите жители на община Долна Митрополия

Крайно нуждаещите жители на община Долна Митрополия получават опъл обяд по проект „Предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се в община Долна Митрополия“, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

На 17 ноември  стартира реалното предоставяне на топъл обяд /супа, основно ястие и хляб/ на крайно нуждаещи се лица, живеещи на територията на община Долна Митрополия по проект „Предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се в община Долна Митрополия“, операция тип 3 BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд 2016“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

Проектът е насочен към подобряване на социалната закрила и превенция на социално изключване на уязвими групи хора от община Долна Митрополия, чрез осигуряване на топла храна – едно обедно хранене дневно за лица, които не могат да си го осигурят поради материални, финансови, здравословни и други проблеми.

Срокът за изпълнение на проекта е 7 месеца. Топлият обяд /супа, основно ястие и хляб/ ще се предлага за 145 крайно нуждаещи се лица от Община Долна Митрополия в период до     6 месеца.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...