Акценти
Начало / Общество / Топъл обяд за 52 деца от Плевен и Белена ще осигури БЧК

Топъл обяд за 52 деца от Плевен и Белена ще осигури БЧК

В първия ден на месец декември БЧК – Плевен стартира програмата „Топъл обяд”, която ще обхване 52 деца вБЧК неравностойно положение от Белене и Плевен, съобщиха от червенокръстката организация в Плевен. Един от критериите за участниците в Програмата е децата да посещават редовно учебните занятия. В продължение на 74 дни те ще получават безплатен топъл обяд. Ако получим повече постъпления, инициативата ни ще продължи, уточняват от БЧК.

Фондонабирателната акция на БЧК е започнала на 25 ноември 2013 г.във всички магазини от веригата  „Кауфланд”, които са партньори по Програмата.

Всеки желаещ може да помогне и чрез:

  • Ÿ  SMS на номер 1255, цената на един SMS е 1 лв. без ДДС;
  • Ÿ  чрез гласови обаждания на телефон 0900 5 1255 за абонати на Vivacom на цена 0,99 лв. без ДДС;
  • Ÿ  он-лайн дарение на сайта на БЧК;
  • Ÿ  дарение по каузата Топъл обяд на БЧК в офисите на Easy Pay;
  • Ÿ  банков превод в лева за програма „Топъл обяд”:

IBAN в BGN: BG37UNCR 7000 1500 5335 32
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Адрес: ул. “Калоян” 3, София 1000, България

Програма „Топъл обяд е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК. Програмата е с основната цел да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Много често топлият обяд в трапезариите на БЧК се оказва единственият повод нуждаещите се български деца да посещават учебните занятия. Предоставянето на топъл обяд, осигурява едно здравословно хранене за деня, за тези деца и подпомага нормалното им физическо развитие, съдейства за намаляване заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене. Чрез тази програма ние не само се грижим за здравето на децата, но връщайки ги в училище, им осигуряваме равен шанс да получат образование и ги предпазваме от опасностите на улицата – наркотици, трафик, престъпност и други.

Госпожа Гинка Луджева – директор „Връзки с обществеността и фондонабиране” в организацията, информира, че: „Благодарение на активна кампания по повод 135-годишнината на Български червен кръст, съвместно с Българската православна църква и Асоциация „Силви Вартан за България”, БЧК успя да събере за около месец и половина 100 хиляди лева, които са достатъчно да нахраним 1320 деца от 23 области на страната”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...