Акценти
Начало / Икономика / Топъл обяд за 150 нуждаещи се осигурява Община Гулянци

Топъл обяд за 150 нуждаещи се осигурява Община Гулянци

150 нуждаещи се от всички населени места на община Гулянци ще получават топъл обяд по програмата за подпомагане с храна, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Нуждаещите се ще получават супа, основно ястие и хляб. Храната ще се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Гулянци и ще се предоставя на хората всеки делничен ден в продължение на три месеца – до края на септември, съобщават от общинската администрация.

От услугата ще се възползват лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност.

Вече седем години през зимните месеци Община Гулянци реализира друг проект с подобна насоченост – „Обществена трапезария”. Така посредством застъпването на двата проекта през последните две години, хората в нужда получават безплатна храна целогодишно.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...