Начало / Икономика / Топъл обяд вече ще получават в четири селища от община Пордим

Топъл обяд вече ще получават в четири селища от община Пордим

От възможността да получават безплатен обяд ще се възползват още 150 жители на община Пордим, след като кметът Детелин Василев подписа анекс с Агенцията за социално подпомагане за удължаване на срока на договора. С него от 1 юни тази година се увеличава целевата група от 50 на 200 потребители.

При първоначалното стартиране бяха обхванати само жители на село Тотлебен, а от началото месеца към проекта са включени и още 150 потребители – 50 от Пордим, 50 от с. Каменец и 50 от с. Вълчитрън.
Община Пордим ще може да осигурява топъл обяд за най-уязвимите групи на населението, социално слаби, хора без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотни лица и семейства с минимална пенсия, скитащи и бездомни, като срока на дейностите ще бъде до 31 .12.2019 година.
Общата стойност на проекта е 376 612, 50 лв. , като ежедневно на всичките 200 потребители се осигурява топъл обяд на стойност 2,50 лв.
По време на проекта ще се реализират и редица съпътстващи мерки под формата на консултиране и информация за възможностите за подпомагане чрез предоставяне на различни пакети от социални услуги.
Храната се приготвя и раздава всеки работен ден в действащите домашни социални патронажи в гр. Пордим, с. Тотлебен, с. Вълчитрън и с. Камеменец.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...