Акценти
Начало / Общество / Тони Димитрова ще пее в благотворителен концерт „Мечтите се сбъдват”

Тони Димитрова ще пее в благотворителен концерт „Мечтите се сбъдват”

Сдружение БАЛИЗ – Плевен организира поредна благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на дейността им за  социализация на лица със затруднения. Част от тази кампания е благотворителния концерт „Мечтите се сбъдват” с участието на Тони Димитрова. „Обръщаме се с покана – молба към всички, които искат да подпомогнат нашата дейност, да купят билети за концерта на 26 ноември в читалище „Съгласие” , призова Габриела Аспарухова, председател на сдружение БАЛИЗ – Плевен.

Тя сподели, че идеята на кампанията е да се окаже подкрепа на семействата, които се грижат за деца със затруднения. През последните четири години сдружение БАЛИЗ – Плевен, което обединява 58 семейства с деца с увреждания, е реализирало множество доброволчески кампании, съвместно с местната общност и бизнес, насочени към подобряване на социалната инфрастуктура и оборудване на социални услуги на територията на община Плевен, а също за набиране на средства чрез изработка на художествени материали и организирането на благотворителни базари.

Със събраните средства в тазгодишната благотворителна кампания отново ще бъдат подкрепени деца и младежи с увреждания, които ще се включат в групите по плувна и хипотерапии за развитие на сетивата и координацията, обясни Габриела Аспарухова. Средствата ще бъдат използвани за провеждане на спортни занимания, които подпомагат преодоляването на изолацията и изграждането на социалноприемливо поведение. На деца от 0 до 3 години ще бъдат предоставени специални услуги, предназначени да минимизират силата на затрудненията в развитието и по този начин да се  намали необходимостта от специални образователни услуги.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...