Акценти
Начало / Икономика / Томислав Дончев: Успокоих се, фонтанът върти една и съща вода

Томислав Дончев: Успокоих се, фонтанът върти една и съща вода

IMG_8639томислав дончев

Не за първи път идвам в Плевен, видях етапите, през които премина реализацията на проекта за реконструкция на площада. Днес се успокоих, че фонтанът върти една и съща вода. Сега ще чакаме да цъфнат теменужките. Така в типичен за него стил вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев се включи в приветствията по повод официалното откриване на обновената централна пешеходна зона в Плевен.  Той  не пропусна да вметне, че се е съгласил по-голяма част от церемонията да се проведе на закрито, не защото се страхуват от дъжда, а единствено „заради притеснението да не изстинат певиците”.

След това малко отклонение, Томислав Дончев пожела след някоя и друга година и кварталите на Плевен да изглеждат така, както изглежда днес  обновеният площад.

„Понеже сме в началото на Страстната седмица ще кажа, че ние, като грешни хора, можем да се опитаме да вярваме и да творим. Като казвам да творим, имам предвид не само инфраструктура, да влагаме бетон, тухли и асфалт, а да създаваме  повече блага за хората, повече единение, повече съгласие, повече качества. Само тогава ще имаме  България такава, каквато искаме да бъде. Противно на това, което мислят някои, всичко зависи само и единствено от нас”, подчерта Томислав Дончев..

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...