Начало / Последни новини / Токио и Париж са най-важните цели на Тихомир Иванов, отпадна Нанджинг

Токио и Париж са най-важните цели на Тихомир Иванов, отпадна Нанджинг

Олимпийските игри и европейското първенство по лека атлетика на открито за мъже и жени са най-важните състезания през 2020 година за най-добрия българин в скока на височина – плевенчанина Тихомир Иванов. Безспорно най-сериозното и престижно изпитание е Олимпиадата в Токио. Японската столица ще събере най-добрите спортисти в света от 31 юли до 9 август. Нормативът за участие във високия скок е 2.34 м.

Другият голям старт за Иванов е европейското във френската столица Париж. Континенталната надпревара ще се проведе в периода 26-30 август. Нормативът за участие е 2.24 м.

Наред с изброените състезания, Тихомир ще участва и в най-силната лекоатлетическа надпревара в света Диамантената лига, в която се класира трети за миналата година. През настоящата сезонът, стартовете в лигата  ще се проведат в периода април – септември.

Отпадна най-сериозното изпитание за Тихомир Иванов в зала за тази година – световното първенство. Шампионатът на планетата трябваше да се проведе в периода 13-15 март в Нанджинг /Китай/. От световната централа по лека атлетика обаче взеха решение първенството да бъде отложено за 2021 година. Причината е коронавирусът, който взе повече от 130 жертви в Китай. Обмисляно е преместване на първенството в друга държава, но в крайна сметка се е стигнало до решение да се остави домакинството на Китай, но състезанието да се проведе през следващата година.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...