Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов трети на Балканите, Рената Петкова – пета

Тихомир Иванов трети на Балканите, Рената Петкова – пета

Плевенчанинът Тихомир Иванов взе бронзов медал на балканско първенство по лека атлетика за жени и мъже в Питещи /Румъния/. Спечели го в скока на височина с резултат 220 см. След като преодоля въпросната кота от втория си опит, състезателя на свищовския клуб Свилоза подмина 223 см и поиска направо 226 см. Тази височина обаче се оказа непосилна за него. Така възпитаника на Георги Гетов, който е 4-и в ранглистата на Европа и 12-и в света раздели третото място със сърбина Молош Тодошиевич. Победител в дисциплината стана Василиос Константину от Гърция, който завърши с 223 см. Със същия резултат вицешампион е сънародника му Костас Баниотис. Константину обаче постигна този резултат от първия си опит.Рената Петкова

Още един бивш плевенски атлет участва в първенството на полуострова. Става въпрос за настоящата състезателка на столичния Класа – Рената Петкова. Тя приключи на пета позиция в дисциплината мятане на диск, като в най-добрия си опит метна уреда на 49,78 метра.

Освен бронзовото отличие на Тихомир още пет медала завоюваха българските атлети в първия ден на надпреварата в Румъния. Шампиони на Балканите станаха съпруга на плевенската скачачка Андриана Бънова – Георги Иванов /тласкане на гюле/, спринтьорката Ивет Лалова /на 100 м/ и Митко Ценов /на 5000 м/. Вицешампионка на 3000 м/пр. е Силвия Дънекова. Денис Димитров пък е трети в спринта на 100 м.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...