Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов с ясни цели и програма за лятото

Тихомир Иванов с ясни цели и програма за лятото

Плевенският лекоатлет в дисциплината скок на височина – Тихомир Иванов влиза в летния сезон с определени приоритети и календар. Той стартира идната събота. Задачите пред настоящия състезател на свищовския клуб Свилоза са покриване на нормативи от 226 см за европейското първенство за мъже в Амстердам /Холандия/ в началото на юли и 229 см за участие в олимпийските игри в Рио де Жанейро /Бразилия/.

„Тихомир направи много добра подготовка с оглед на финансовите възможности, с които разполагаме. Сега на дневен ред е реализацията – във всяко състезание да подобрява резултатите си. 226 см и 229 см са по възможностите му“, коментира треньора му Георги Гетов.

Първото изпитание на възпитаника му е на 4 юни на турнира в Питещи /Румъния/. Следва участие на 9 юни в международния турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора, където ще скачат също брат му Михаил и още една плевенчанка Матилда Ангелова. Седмица по-късно /15-16 юни/ в София Тихомир ще защитава шампионската си титла в националното първенство. На 25-26 юни отново ще скача в Питещи /Румъния/, където ще се проведе балканския шампионат.

Ако в изброените стартове успее да покори 226 см ще проведе подготвителен лагер в Лудвигсхафен /Гермавия/ за първенството на Стария континент в холандската столица.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...