Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов сред тримата българи с шанс за медал в Рио

Тихомир Иванов сред тримата българи с шанс за медал в Рио

Трима българи са с реален шанс да спечелят медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и сред тях е нашият съгражданин Тихомир Иванов. В 2 часа и 30 минути след полунощ Тихомир излиза за финала на висок скок.

Това стана факт, след като възпитаникът на Георги Гетов се представи феноменално в квалификациите на дисциплината, изравнявайки личния си резултат от 229 см. Преди това в хода на квалификациите хладнокръвният Иванов покори от раз 217 см, 222 см и 226 см. Така той стана вторият български атлет, който ще скача на финал в тази дисциплина. През 1992 година на игрите в Барселона това стори друг плевенчанин Георги Дъков, завършил на 14-о място. За медалите в тази дисциплина ще се борят 15 състезатели.

Другите българи с шанс за медал от Олимпиадата в Рио са световният шампион от 2011 г. Елис Гури, който ще се състезава в класическия стил в категория 98 кг., Ангел Кодинов и Венцислав Айдарски, които ще се включат в надпреварите съответно във финал Б на 1000 м кану и 10 км плуване, и Ивет Лалова, която ще спринтира на 200 метра за включване във финала на тази дисциплина.

Снимка: Ian Walton/Getty Images

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...