Акценти
Начало / Спорт / Тихомир Иванов скочи 223 см и отива на финала на Европейското

Тихомир Иванов скочи 223 см и отива на финала на Европейското

Тихомир Иванов

Плевенският лекоатлет Тихомир Иванов постигна един от най-големите си успехи в своята кариера, пише plevensport.eu . Състезателят на СКЛА „Спартак“ се класира за финала в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих. Възпитаникът на Георги Гетов, който дебютира на голям шампионат, скочи 223 см в квалификацията и си осигури място в състезанието за разпределение на медалите. Иванов преодоля тази височина от третия си опит, като преди това беше превзел от първите си скокове последователно 210, 215 и 219 см. Квалификационната норма беше 228 см, но надпреварата под дъжда на стадион „Лецигрунд“ беше прекратена след 223 см.

Във финала влязоха всички, които преодоляха 223 см, и трима с по 219, и така в спора за отличията ще се борят 14 участници. Другият българин в сектора Виктор Нинов не успя да стигне до битката за медалите. Червенобрежанинът прескочи началната височина от 210 см в първия си опит, на 215 му трябваха три скока, за да успее, а на 219 отпадна от състезанието и се класира на 22 място в общото подреждане.

Лидерът в световната ранглиста и атлет на Европа за 2013 г. Богдан Бондаренко направи само един успешен опит на 223 см и заедно с Ярослав Баба (Чехия), Михай Донисан (Румъния), Войчех Тейнер (Полша) и Иван Ухов (Русия) завършиха състезанието без грешен опит.

Финалът в дисциплината висок скок е в петък вечерта с начало 20.46 часа.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...