Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов първи в Румъния, осигури си участие на европейското по лека атлетика

Тихомир Иванов първи в Румъния, осигури си участие на европейското по лека атлетика

Отличен старт на летния сезон за плевенския лекоатлет в скока на височина Тихомир Иванов. Настоящият скачач на свищовския клуб Свилоза спечели първото място на турнира в Питещи /Румъния/. Победата на възпитаника на треньора Георги Гетов бе безапелационна, а резултатът отличен – 226 см. Той означава покрит норматив за европейското първенство за мъже в Амстердам /Холандия/. Континенталната надпревара е в началото на следващия месец.

В Румъния Тихомир не остави никакви шансове на съперниците си. Той преодоля всички височини още от първия си опит – 210, 215, 220, 226 см. Така стигна до крайната си цел – 229 см, което е норматив за участие в олимпийските игри в Рио де Жанейро /Бразилия/. Тази кота обаче се оказа непосилна за него. В хода на турнира явно си пролича, че му липсваше и конкуренцията след като най-сериозния му съперник приключи битката още на 215 см.

„Очакван резултат за Тихомир. Той направи много добра подготовка, подплатена с доста по-високи резултати в тренировките. В началото на сезона сме и няма как още сега да е във върхова форма. Продължаваме напред, следвайки програмата, която сме съставили“, анализира треньорът му Георги Гетов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...