Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов остана четвърти в Глазгоу

Тихомир Иванов остана четвърти в Глазгоу

Тихомир Иванов остана без медал в скока на височина на европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. Възпитаникът на Георги Гетов завърши четвърти.

Плевенчанинът започна обещаващо, след като преодоля от раз 218 см и 222 см. Следващата височина от 226 см обаче се оказа непосилна за него тази вечер, както и за още петима от осмината финалисти. В третия си опит на 226 см българинът премина над летвата, но я закачи с крака си и тя падна, съобщи sportal.bg.

През този сезон Иванов изравни личния си рекорд в зала, който е 228 см. Това беше трети пореден финал на европейско първенство в зала за Иванов, който беше четвърти в Белград преди две години и 14-и в Прага през 2015 г.

Изненадващо от битката за разпределението на медалите още на втората височина отпадна европейският шампион на открито от Берлин 2018 и бронзов медалист от планетарния форум в зала в Бирмингам през миналата година Матеуш Пржибилко (Германия), който остана на последната осма позиция с 218 см, преодолени от трети опит.

Шампион очаквано стана Джанмарко Тамбелини от Италия с 229 см, а второто място поделиха Констадинос Баниотис (Гърция) и Андрей Проценко (Украйна) с 226 см.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...