Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов и Георги Гетов са №1 в родната лека атлетика

Тихомир Иванов и Георги Гетов са №1 в родната лека атлетика

До няколко дни двама плевенчани почти сигурно ще бъдат определени за номер едно в спорта лека атлетика в България за 2017 година. Става въпрос за тандема в скока на височина Тихомир Иванов – Георги Гетов. Тихомир е фаворит за Най-добър лекоатлет, а Гетов за Треньор на годината.

Признанието за двамата е напълно заслужено с оглед резултатите през 2017 г. Иванов донесе престижни класирания във всички участия за националния отбор през отиващата си година. Класира се четвърти на европейското първенство в Белград /Сърбия/ и стана вицешампион на балканското първенство в зала. После превзе и кота от 2.30 м., записа първо място на европейско отборно първенство първа лига и стана втори и четвърти на турнири от най-силното състезание по лека атлетика в света – Диамантената лига. Настоящият скачач на Свилоза /Свищов/ покори 2.31 м. за нов личен рекорд в квалификациите на световното първенство и се превърна в един от фаворитите за медал, но за съжаление се контузи тежко на финала.

Въпросните 2.31 м. бяха определени от специалистите като най-доброто постижение в българската атлетика през 2017-а година. /В призовата тройка са и състезателите на троен скок – Момчил Караилиев и Георги Цонов, следвани от спринтьорката Ивет Лалова-Колио и Спортист на България за 2016 г. Мирела Демирева – скок височина и др./ Всички тези успехи на Тихомир Иванов станаха факт под ръководството на треньора му Георги Гетов.

Това е най-силния сезон в кариерата на Тихомир. Той му осигури място в десетката за Спортист на България за 2017 година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...