Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов е Спортен талант №2 за тази година

Тихомир Иванов е Спортен талант №2 за тази година

Плевенчанинът Тихомир Иванов е на второ място в традиционната анкета Спортен талант на „Еврофутбол“ за 2019 година, стана ясно на церемония в столичния мол Парадайс. Това е позицията му, която бе определена измежду 22 вота на участници в Групата на съветниците по програма „Спортни таланти“ за тази година. Най-добрият българин в лекоатлетическата дисциплина скок височина събра 130 точки в допитването и получи чек на стойност 800 лева. През настоящата година, Иванов стана световен студенски шампион, спечели титла от европейското отборно първенство, 4-о място от европейското първенство в зала, 3-то място във финала на Диамантената лига и две балкански титли.

В тазгодишната анкета, Тихомир бе изпреварен единствено от параатлетът Християн Стоянов. 21-годишният габровец е Спортен талант №1 на „Еврофутбол“ със 174 точки. В началото на ноември Християн грабна световната титла на 1500 метра на шампионата на планетата в Дубай. Той получи почетна грамота и парична премия от 1000 лева.

Трета със 118 точки е шахматистката Нургюл Салимова. Тя завоюва златен медал и титлата за „Най-добро представяне“ на европейско отборно първенство за девойки до 18 години, както и званието международен майстор от ФИДЕ. Салимова получи премия от 600 лева.

В призовата десетка са още Христо Христов /вдигане на тежести/, Стефчо Христов /вдигане на тежести/, Станимир Халаджов /академично гребане/, Александра Георгиева /таекуондо/, Гергана Топалова /тенис/, Зоя Чавдарова /тенис (за хора с увреждания)/ и Антон Синапов /биатлон/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...