Акценти
Начало / Последни новини / Тихомир Иванов девети на световното в Бирмингам

Тихомир Иванов девети на световното в Бирмингам

Плевенчанинът Тихомир Иванов се класира на девето място в скока на височина на световното първенство по лека атлетика за мъже на закрито в Бирмингам (Великобритания). Възпитаникът на Георги Гетов завърши с 2.20 метра, които преодоля от третия си опит. Това бе и началната височина в сектора. После българина опита три пъти на 2.25 м, но без успех. Със същите показатели приключиха Джамал Уилсън (Бахами) и надеждата на домакините Роби Грабарц. Така тримата разделиха последното място в надпреварата, в която участваха 11 скачачи.

Световен шампион стана руснакът Данил Лисенко (участваше като независим атлет) с резултат 2.36 м, които покори от трети опит, с предишните височини се справи от раз. Сребърният медал е за Мутаз Еса Баршим (Катар) – 2.33 м, а бронзовият за Матеуш Прибалко (Германия) – 2.29 м.

Битката започна с покоряване от раз на 2.20 м от шестима. Прибалко и Силвестър Беднарек (Полша) се справиха от втори път. Само Лисенко, Баршим, Ерик Кинард (САЩ) и Беднярек преминаха от първи опит 2.25 м. Прибалко го стори от трети път. Останалите шестима – Иванов, Уилсън, Грабарц, Доналд Томас (Бахами), Максим Недасекау (Беларус) и Уан Ю (Китай) не успяха и преключиха участието си. На 2.29 м се очерта двубой за титлата между Лисенко и Баршим. Те прелетяха над летвата от първия път. Прибалко от втори Кинард от трети, а Беднярек не успя и отпадна. Руснакът и катареца скочиха от раз 2.33 м, а Прибалко и Кинард не успяха. 2.36 се оказа недостижима кота за Баршим и в трите му опита. Лисенко обаче се справи от последния и триумфира.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...