Акценти
Начало / Спорт / Тимът по стрелба на ОДМВР – Плевен зае първо място в комплексното класиране

Тимът по стрелба на ОДМВР – Плевен зае първо място в комплексното класиране

мвр стрелба

Днес Таню Киряков – олимпийски медалист  в 50-метрова стрелба с малокалибрен пистолет и в 10-метрова стрелба с пневматичен пистолет,  връчи купи, грамоти и медали на победителите в турнира по стрелба с пистолет за служители на МВР. Спортната надпревара е в памет на Величко Величков и в нея участваха 20 отбора и 100 състезатели.

В състезанието се включиха служители от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, СДВР, Областните дирекции на МВР от Плевен, Русе, Ловеч, Видин, Враца, Пазарджик, Смолян, Сливен, Пловдив, дирекция „Управление на собствеността”, дирекция „Миграция” и Академия на МВР.

Отличниците в комплексното класиране са стрелците на ОД на МВР – Плевен, втори са врачанлии, а трети – отбора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. В класирането за отбор „Жени” първи са ОДМВР – Плевен, втори – ОДМВР – Пловдив и трети ОДМВР – Ловеч. За отбор „Мъже” – първи са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, втори са ОДМВР Враца, а трети – ОДМВР – Ловеч. В индивидуалното класиране при жените първа е Марина Кючукова – служител от СДВР, а при мъжете – Иван Станиславов – служител от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...