Акценти
Начало / Общество / Течове съсипват гаражите под детската площадка на ул. „Сан Стефано” в Плевен

Течове съсипват гаражите под детската площадка на ул. „Сан Стефано” в Плевен

Специално създадена комисия в Община Плевен ще установи състоянието на детската площадка на ул. „Сан Стефано”, която беше изградена  върху общинските гаражи. Комисията ще трябва да установи причината за течовете в гаражите.

„Това е поредната безсмислена драма, в която е вкарана Община Плевен. Държавата дава пари, за да се направи нещо, след което общинският гараж протича и сме принудени да спрем тока, за да не стане инцидент”, коментира положението кметът Спартански.

Ще припомним, че детската площадка беше открита официално през октомври 2013 г. Площадката е с площ над 400 кв. м и за изграждането й са вложени 200 000 лв., отпуснати от правителството. Но и до момента обектът не е въведен в експлоатация именно заради тези неудачи при изграждането, довели до течове в гаражите.

Проблеми има и с крепостта „Сторгозия”, която беше реконструирана  по европроект. Кметът Спартански каза, че не спират сигналите от граждани за лошото изпълнение на ремонтните дейности там. Тези дни той лично ще отиде да провери какво е състоянието на крепостта „Сторгозия”. Ще видим и какви са по договор сроковете за гаранция на извършеното от фирмата изпълнител, обясни кметът. Той вметна, че по същия проект беше изграден панорамният асансьор на Панорама „Плевенска епопея”, който не работи. „Дават се едни милиони за обекти по европроекти, за които ще трябват още милиони за поддържане на устойчивост, без да е ясно дали има откъде да се вземат”, коментира Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...