Акценти
Начало / Крими / Техническа неизправност е причина за пожара в магазин „Лайф” в Плевен

Техническа неизправност е причина за пожара в магазин „Лайф” в Плевен

Техническа неизправност е причина за пожара в магазин „Лайф” в Плевен, който избухна на 5 септември 2016 година. Това е установено при огледа на мястото на произшествието, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен.

Сигнал за взрив и последвал пожарв магазин „Лайф” в жк „Дружба”  е постъпил на 5 септември  в 20:27 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен. Районът е отцепен, клиентите са изведени. Пожарът е потушен от 4 екипа служители на РДПБЗН с три пожарни и един специален автомобила. По първоначални данни и свидетелски показания при спиране на електрозахранването в района, автоматично е включен електрогенератор, с който е оборудван магазина. При възстановяване на ел. захранването е последвал взрив и пожар. Пострадал е 40-годишният собственик на магазина. Той е транспортиран в ЦСМП – Плевен, а впоследствие в „Пирогов“ гр. София с втора степен /34 процента/ изгаряния по тялото, с опасност за живота. Други пострадали лица няма.

При инцидента са опушени стените на 2500 метра разгърната площ, унищожени са банзинов генератор, топлоизолация, хладилни витрини, фризери, и всички стоки в магазина, както и оборудването на ресторант, намиращ се последния етаж в сградата. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Уведомен е прокурор от ОП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...