Акценти
Начало / Последни новини / Теодор Георгиев от СКБ Изобор ще се бори за България на европейското в Италия

Теодор Георгиев от СКБ Изобор ще се бори за България на европейското в Италия

Днес възпитаникът на Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки в плевенския СКБ Изобор – Теодор Георгиев излиза на тепиха в италианския град Фаенца. До 23 юни там ще се проведе европейско първенство по борба за кадети и кадетки. България ще бъде представена от 31 състезатели /11 класици, по 10 кадетки и кадети в свободния стил/ на националните отбори.

Теодор Георгиев е част от селекцията в класическия стил на треньорите Мариян Бяндов и Николай Дачев. Той ще се бори в категорията до 65 кг. Конкуренцията е жестока – 27 съперници по един от Армения, Азербайджан, Беларус, Чехия, Финландия, Естония, Грузия, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Словения, Сърбия, Словакия, Швеция, Турция, Украйна, Хърватия и двама от Молдова. Схватките в категорията приключват утре.

Плевенчанинът влиза в континенталния форум след силно представяне в държавния личен-отборен шампионат през април. В Ловеч спечели златния медал в най-многобройната категория /общо 25 състезатели/, а тоталното превъзходство му осигури и приза „Най-резултатен състезател“ в шампионата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...