Начало / Последни новини / Тенинистът Владимир Петков със страхотен жест към съотборник и възпитаник

Тенинистът Владимир Петков със страхотен жест към съотборник и възпитаник

Един от най-добрите родни състезатели по тенис на маса – плевенчанина Владимир Петков направи огромна услуга на съотборника си Даниел Станчев, който е й негов възпитаник в плевенския СКТМ Тетрон. Владко, който е треньор на плевенския тим, през последните години играе с успех в германските дивизии. През миналия сезон бе най-добрия състезател на ТТС Рурщад /Херне/, който се състезаваше в мъжката Трета Северна Бундеслига. След края на първенството е получил предложения да продължи договора си с клуба, както и оферти от други отбори. Изненадващо обаче Петков прие да играе за ТТС Лантенбах /Гумерсбах/, който участва в шампионата на по-ниско разредната NRW-Liga 3.

„Финансовите параметри на офертата, която получих от ТТС Лантенбах са абсолютно същите като тези от ТТС Рурщад. Реших обаче да помогна на Даниел Станчев да се интегрира като състезател в Германия. След година когато вече ще има един сезон за гърба си, сам ще преценява къде да играе. Смятам, че това ми решение ще е полезно и за партньорството ни“, обясни хода си Владко.

Той ще е лидера на новия си тим в първенството. Втора ракета е поляка Или Януш, трета – натурализирания руснак Владимир Рупс, четвърта – Даниел Станчев, пета – Томас Мюлер, шеста – Патрик Кауфман. В шампионата участват 12 отбора.

„Целта пред ТТС Лантенбах е първо място и изкачване в горната лига. Имаме потенциал да го спечелим. Разбира се ще има и конкуренция, тъй като във всички отбори, първите три ракети са добри. Сред тях е бивш юношески национал на Германия, който е медалист от европейско първенство, както и китайци. Има някои, които са с почти еднакви показатели в ранглистата като моите“, коментира Петков.

Снимка: ttclantenbach.de

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...