Начало / Крими / Телефонен измамник изправят пред съда в Плевен 

Телефонен измамник изправят пред съда в Плевен 

Районна прокуратура – Плевен  е внесла в съда обвинителен акт срещу  34-годишен мъж за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу  Лазар Г. е за това, че през периода  01.03.2017 г. – 08.03.2017г. в гр.Плевен, при условията  на продължавано престъпление,  в съучастие като съизвършители с неустановено лице,  с цел да набавят  за себе си имотна облага, възбудили   и   поддържали у  различни лица заблуждение  относно обстоятелството, че  ще участват в полицейска акция  за задържане на  телефонни измамници  и с това им  причинили имотна вреда в общ размер на 13 634,86 лв.

 Една от установените измами е извършена на 1 март 2017г.  в гр.Плевен. Обвиняемият, в съучастие като съизвършители с неустановено лице, заблудили жена, че  ще участва в полицейска акция  за задържане на   телефонни измамници и с това  й причинили имотна вреда в общ размер от  1900 лв., /сума  220 лв. и  златни бижута  на стойност 1680 лв/.

Другата установена измама е извършена на 8 март 2017г. в  гр.Плевен, също в съучастие с неустановено лице. Измамената отново е жена, от която по същата схема измъкнали 6 000 евро.

Обвиняемият намерил обява, с която се предлагало работа като „шофьор“.  Провел разговор с лице с неустановена по делото самоличност, представило му се като „Иванов“,  който му предложил да участва в телефонни измами, като следвало да взема плик (съдържащ сума от телефонна измама) от определени  лица  и  да го предава  на други, посочени от организаторите на телефонната измама.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...