Акценти
Начало / Последни новини / Георг Спартански оглави ОФК Спартак, бурно недоволство срещу Иван Динов на събранието на клуба

Георг Спартански оглави ОФК Спартак, бурно недоволство срещу Иван Динов на събранието на клуба

Кметът на Община Плевен – Георг Спартански е новия председател на Управителния съвет /УС/ на Общински футболен клуб Спартак /Плевен/. Той заменя на поста зам.кмета Иван Кюлджийски, който остава член на УС. В ръководството на клуба са още финансистът на Общината Евгени Генов, Пепо Петков, председател на ПК по финанси в местния парламент и бизнесменът Даниел Митов. От старата управа на клуба са освободени Даринка Кръстева и Христофор Дочев.

Друго важно решение гласи, че спонсора Иван Динов е внесъл писмено предложение за официално спонсорство в размер на 300 000 лева без ДДС, но по настояване на кмета Спартански това ще стане факт след сключване на официален договор за спонсорство с ясни клаузи.

Това са резултатите от продължилото над три часа Общо събрание на клуба.

Изборът на новото ръководство бе предшестван от 3-часово бурно недоволство срещу спонсора Динов и вече бившето ръководство на ОФК Спартак. Бивши футболисти отправиха обвинения за слабо управление, /посочвайки конкретни примери/, което е отредило на клуба ролята на срядняк в аматьорския футбол. /До тази година Спартак /Плевен/ никога не бе изпадал от професионалния футбол по чисто спортно-технически причини, два пъти в историята на клуба се е случвало да напуска професионалния футбол – през 2009 г. и 2013 г. заради фалит./

Засегната бе и друга болезнена тема – трагичното състояние на базата, която е най-лошата в сравнение с другите областни центрове в Северна България. На събранието не бе представен финансов отчет за досегашната дейност на ОФК Спартак /Плевен/ с мотива, че годината още не е изтекла.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...