Начало / Общество / Текст на декларация за възстановяване статута на ВВВУ „Г. Бенковски” ще гласуват на предстоящата сесия

Текст на декларация за възстановяване статута на ВВВУ „Г. Бенковски” ще гласуват на предстоящата сесия

На предстоящото редовно заседание на Общински съвет – Плевен, което ще се проведе на 26 юли, четвъртък, ще бъде внесено предложение за текст на Декларация за възстановяване статута на Висшето военновъздушно училище в гр. Долна Митрополия. Вносител на предложението е групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ.

Общи 28 са точките в предварителния дневен ред на заседанието на местния парламент.

Съветниците ще гласуват актуализация на Плана за действие към актуализираната Стратегическа карта за шум на град Плевен и правила за отпускане на финансови средства от бюджета на Община Плевен за подпомагане участието в състезания на деца с изявени дарби от училища в Община Плевен.

На заседанието ще бъде представен отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет – Плевен за периода април –юли 2017 г. Отчет за командировъчни разходи за второто тримесечие на 2018 г. ще направят председателят на ОбС – Мартин Митев, и кметът Георг Спартански

В дневния ред е предвидено да се разгледа предложение за изменение на Решение на Общински съвет – Плевен от месец май 2016 г., касаещо  промяна на Общинската транспортна схема и възлагане изпълнението на новосъздадени тролейбусни линии.

За разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъдат внесени няколко предложения, свързани с продажба на общински недвижими имоти, както и предложение за безвъзмездно прехвърляне на държавата собствеността на язовири, които са публична общинска собственост.

Съветниците ще се произнесат и по предложения за отдаване под наем на частни имоти – публична общинска собственост , намиращи се в училища и в Автогарата.

В предварителния дневен рес са включени още две питания от общинските съветници Емил Райков и Бойко Тодоров  от МК „За промяна”.

Заседанието на Общинския съвет ще се проведе както обичайно от 9 часа, в последния четвъртък от месеца в зала „Гена Димитрова” на Регионалната библиотека.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...