Акценти
Начало / Култура / Театърът едва побра почитателите на Школата по спортни танци „Зорая”

Театърът едва побра почитателите на Школата по спортни танци „Зорая”

Зорая

Десислава Йовелинова

Драматично-куклен театър „Иван Радоев” едва побра почитателите на Школата по спортни танци „Зорая” при читалище „Христо Ботев”, която приключиха годината с голям концерт. Над 100 деца излязоха на сцената, за да демонстрират колко са израснали.

Зорая

театър

Актьорът Веселин Плачков, който по традиция беше в ролята на водещ, призна, че за 11 години за втори път вижда толкова зрители в тази зала. И пожела на децата догодина да се изявят в зала „Арена Армеец”. Ръководителката на школата

деслислава

Зорая

Десислава Йовелинова сподели, че след постигнатото се чувства на прав път. Тя изказа специални благодарности за подкрепата на сценичния си партньор Милчо Петров, който й е помагал в преподавателската дейност.

 Зорая

деца

Танцьори на възраст от 4 до 18 години представиха феерия от цветове и разнообразие от танци и костюми. Те се изявиха като истински професионалисти, които търпеливо изчакваха реда си зад кулисите и се появяваха на сцената с нужното настроение и излъчване.

кан кан

В спектакъла се включи и един от плевенските поп таланти – Магдалена Лунголова, която чрез интересна хореография, се оказа в центъра на цветна въртележка.

Магдалена Лунголова

Празникът за сетивата продължи 2 часа и половина и приключи със специален танц на Десислава Йовелинова и Милчо Петров, много цветя, радостни усмивки, нестихващи аплодисменти и удовлетворение от постигнатото. Годишният концерт на Школата беше посветен на 55 –та годишнина от основаването на читалище “Христо Ботев” в Плевен.

DSCN0906

десислава йовелинова

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...