Начало / Образование / Творби на трима плевенски учители включени в сборник с най-доброто от национален конкурс

Творби на трима плевенски учители включени в сборник с най-доброто от национален конкурс

В навечерието на Деня на будителите  в Плевен бяха връчени наградите от Седмия национален конкурс за учители-творци.

Церемонията се състоя снощи и на нея присъстваха членовете на журито, оценявали конкурсните творби – проф Боян Биолчев, проф Валери Стефанов и поета Бойко Ламбовски.

IMG_4506жури-конкурс

Награди бяха връчени в три категории – за стих, разказ и есе. Победител в категорията за стих е Радина Стоева от ОУ „Елин Пелин“ – Пловдив. Наградата беше връчена от Бойко Ламбовски.

За разказ беше награден Мартен Калеев от Трето Оу „Д-р Петър Берон“ – Монтана с разказа си „Грехът на праведника“. Наградата връчи проф Валери Стефанов.

За есе беше отличена Мария Димиева от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ за „Есе за Райна Попгеоргиева”. Тя получи наградата си от проф Боян Биолчев.

В категорията за есе сред номинираните е Ценка Кучева от ПГ по строителство и архитектура – Плевен. Есето  й „Пътят“ е включено в сборника „Стръкче трева“, в който е събрано най-доброто от тазгодишното  издание на конкурса. В сборника са включени творби на още двама плевенски учители – Божанка Георгиева от Прогимназия „Цветан Спасов“ и Велина Ценкова от ОУ „Св. Климент Охридски“.

Тази година  беше връчена и една Голяма награда по повод 25-годишнината на издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест“, които са организатори на конкурса за учители-творци. Тя бе присъдена на Филип Кабакян от Ново село, област Пловдив.

Специалната награда на публиката отиде при Цонка Дърева от Смолян.

IMG_4512одз незабравка - танц

Поздрав за участниците в церемонията поднесоха деца от ОДЗ „Незабравка“, които изпълниха танц върху песента на Крисия – „Детска планета“.

На церемонията присъстваха началникът на РИО – Плевен – Албена Тотева, и началникът на общинският отдел „Образование и култура“ Йонита Иванова.

IMG_4503албена тотева-дияна данова

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...